+40744365862 ancaiorga2005@yahoo.com
Piatra Neamt, România
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
Whatsapp
Share on email
Email

Dă Like sau Share dacă îţi place!
Împreună începem explorarea Limbii Germane-articol-Formator ELENA LAVINIA CIOCOIU

Zusammen sind wir stärker! Zusammen POSITIV denken!

Împreună suntem mai puternici! Împreună gândim POZITIV!

S-a incheiat anul cu bine,cu sănătate şi aceasta rămâne în continuare dorinţa profundă a tuturor - să ne păstrăm sănătatea fizică, dându-i importanţa cuvenită sănătăţii emoţionale! 

Să acceptăm în continuare cu POZITIVITATE realitatea acestei perioade, şi să folosim ceea ce ne-am însuşit în această perioadă, obţinând beneficii  pe termen lung 

Atâţia copii şi părinţi au fost ghidaţi de către " Dascălii lor "(da, cu "D" MARE, aşa consider eu că merită) de la distanţă, şi, dacă în ciuda tuturor greutăţilor tehnice, materiale, emoţionale, copiii au simţit că tuturor în jur ne pasă, atunci sacrificiul a fost cu folos.

Şi acesta este un motiv să fim recunoscători!

A studia din căldura unui CĂMIN cu sacrificiul şi sprijinul părinţilor, chiar şi online de la distanţă, chiar şi cu stângăcii, tensiuni acumulate, întreruperi tehnice, reprezintă tot o formă de educaţie, şi una privilegiată!

A fost un pas înainte în relaţia dascăl-copil-părinte, fiecare parte deschizând virtual uşa casei sale pentru a face procesul educaţional mai puţin formal. 

Cu siguranţă că ei, copiii, au chicotit la gândul că pot fi "invitaţii speciali" în casele "Doamnelor" .

Pentru că voi, noi, părinţii şi "Dascălii" ne dorim ca ei, copiii, să nu simtă tensiunile societăţii şi, neapăsaţi de grijile materiale, să privească lucrurile cu SIMPLITATE, POZITITIVITATE, FĂRĂ BARIERE EMOŢIONALE.

Am rămas impresionată de un mesaj primit de la Şcoala de Karate a fiului meu atunci când unii părinţi îşi exprimaseră nemulţumirea faţă de antrenamentele online.

El suna aşa: "Câţi dintre copii se pot bucura de privilegiul de a fi antrenaţi, în grup sau individual, comod, din propria cameră de către un CAMPION MONDIAL, SENSEI  de talie internaţională?"

În cazul nostru, mentorul MY POSITIVE SCHOOL, un’’ Dascăl ’’ cu vastă experienţă, cu un portofoliu impresionant de specializări în domeniul psihologiei şi al pedagogiei îşi deschide virtual uşa casei.

Vă poate îndruma paşii, ca o completare a activităţilor zilnice, în cel mai important şi profund proces în care copiii şi dumneavoastră sunteţi implicaţi -EDUCAŢIA şi FORMAREA ca oameni, tot din confortul căminului .

Eu, în calitate de fomator, în cadrul Cursului de Limba Germană, am onoarea de a colabora, de a mă inspira şi de a duce mai departe principiile Psihologiei Pozitive, metodele Educaţiei Pozitive şi ideile creative din activitatea pedagogica a fondatoarei şcolii.

Fiindcă, nu încetăm să învăţăm niciodată unii de la alţii şi chiar noi, cei mari, învăţăm lecţiile cele mai importante de la cei mici, de la copii.

Folosind baza psihopedagogică dobândită în anii de studiu, îmbinând-o cu metodele didactice moderne: cântece, poveşti şi povestiri bilingve (româno-germane), activităţi motrice şi ludice, voi transmite ca un ’’corespondent din teren ’’pulsul unei alte societăţi şi al altei ţări, Germania, oferind o abordare complet diferită a orelor clasice de pregătire suplimentară a copiilor la Limba Germană, fără efortul deplasării la domiciliul profesorilor.

Aşadar, învăţarea unei limbi străine de largă cerinţă în confortul casei, ideile anterioare şi alte argumente ne demonstrează că studiul online aduce şi o serie de avantaje pe care să le fructificăm.

 Sigur că ne dorim şi ne rugăm cu toţii ca ai noştri copii să poată să îşi zâmbească faţă în faţă în curând.

Copiii au nevoie de prezenţa fizică mult mai mult, însă au şi o mult mai mare capacitate de acceptare, de adaptare .

Alături de copii a fost pe rând măcar câte un adult din echipa de "succes" părinte-dascăl.

Acesta este de fapt procesul Educaţiei - un comerţ sentimental-părinţii îşi lasă în "custodie", cu încredere, cel mai valoros "DIAMANT" pentru a fi şlefuit de "bijutierul dascăl", pentru a îi spori valoarea. La înapoiere părintele trebuie să îl "poarte" cu aceeaşi grijă, pentru a îi păstra strălucirea!

Este greu, dar cu răbdare, cu dragoste, folosindu-ne de "hazul de necaz" specific românesc, vom depăşi încă o etapă în evoluţia omenirii.

NE PUTEM SPRIJINI UNII PE ALŢII CHIAR ŞI DE LA DISTANŢĂ!

O spune cu " mâna pe inimă"o persoană care, de zeci de ani a reuşit să  depăşească bariera distanţei iubind şi simţindu-se iubită de către familia mare "de acasă" comunicând ONLINE...iar cu câţiva ani inainte prin poştă !!!

De departe, de peste mări şi ţări, am făcut "trafic"de sentimente frumoase, ani buni şi încă o fac cu satisfacţii mari.

Şi confirm: Da, DRAGOSTEA SE SIMTE ŞI SE TRANSMITE ŞI DE LA DISTANŢĂ dragi copii, părinţi şi dascăli! 

CANALUL INIMĂ - MINTE DESCHIS SĂ NE FIE!

Comunicăm pe frecvenţe mult mai înalte decât ne credem capabili! 

Noi, formatorii My Positive School, vom face din timpul petrecut împreună o modalitate de învăţare interactivă, plăcută şi POZITIVĂ!

Sănătate, succes, seninătate tuturor!

Formator, ELENA LAVINIA CIOCOIU

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
Whatsapp
Share on email
Email

Dă Like sau Share dacă îţi place!

Un răspuns la “Împreună începem explorarea Limbii Germane-articol-Formator ELENA LAVINIA CIOCOIU”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
Whatsapp
Share on email
Email

Dă Like sau Share dacă îţi place!